domingo, 24 de enero de 2010

LES “RECEPTES” PER A ACONSEGUIR LA FELICITAT

10-01-24


El diumenge, 13-09-2009, vaig transcriure en aquest blog una “recepta” per a ser feliç que havia trobat a internet. Venia sota el títol: Aprendre a ser feliços. I l’autor: DAVID NAVARRO. Jo he resumit cada proposta.

1/ Acepta las cosas como vienen.

2/ Reduce las expectativas.

3/ Escucha tu voz interior. Los deseos que nos mueven y nos causan ansiedad pueden ser adquiridos y no propios.

4/ Evita los pensamientos negativos.

5/ Distingue los aspectos positivos del día a día.

6/ Disfrutar de los pequeños placeres cotidianos.

7/ Crece como persona.

8/ Rodéate de tus amigos.

9/ Cuida tu cuerpo.

10/ Sé generoso.

La pregunta que em faig és si no he tractat ja tots aquests assumptes al llarg d’aquests mesos. No obstant això, estic segur que amb aquest decàleg (receptes, en deia la Iolanda en el seu comentari) no podem fer gran cosa de cara a assolir un major grau de benestar. I la raó és que algunes de les directrius són, més aviat, metes a aconseguir, no un camí, no una forma de gestió de les pròpies emocions per a assolir el que volem assolir. Per altra banda, per molt que ens posem al cap tot de normes, per només això ja podem estar ben segurs que no arribarem a estar més bé.

Ara bé, sí que vull destacar els punts 3, 4, 5, 8 i 9.

El punt 3 es refereix a la pràctica ineludible per mi d’estar en connexió amb un mateix al llarg del dia. Sense això, no podrem veure ni sentir quines emocions ens embarguen.

Els punt 4 i 5 ens indiquen el camí a seguir, també a diari. Hem d’intentar ser conscients de quan sentim emocions negatives o de quan ens conviden a entrar a sentir emocions negatives (baralles, crítiques a tercers,etc) per no fer-ho. Ben al contrari, podem estar alertes –si volem- a percebre i sentir tot el que al nostre voltant es presenta com a propostes positives (alegria, riure, etc).

El punt 8 ens parla de la necessitat que tenim de nodrir-nos emocionalment (igual com passa als nens petits i als bebès, que necessiten tant que se’ls acaroni) i aquesta nutrició l’hauríem de poder rebre de les persones que tenim al costat i dels amics i parents principalment. Així podrem sentir-nos estimats i això ens farà confiar en el procés.

El punt 8 jo el faria extensiu a tenir cura també de la ment i l’esperit, no només del cos. Convé –penso jo- que ens acostumem a veure’ns com a cos, com a ment i com a esperit. Normalment ens veiem com a un “jo” (que no sabem on és) que “té” un cos i una ment, però no sentim que “som” un cos, una ment i un esperit. I el cas és que és així. Jo penso (ment) sento (sensacions físiques i emocions) i aspiro al benestar, a la pau i a l’harmonia dins del meu cor (això és l’aspecte relatiu a l’esperit). Per tant, hem de tenir curar del nostre cor (de l’amor que ell sent i ell rep), de la nostra ment (dels pensaments que hi circulen, rebutjant els negatius) i del nostre cos (de la seva salut).

Una bona recepta (casolana) que jo m’aplico és la següent.

1/ Llevar-se d’hora (després d’haver dormit un mínim de 7/8 hores).
2/ No deixar-se inundar a primera hora per pensaments (o revisió de somnis, o previsions respecte a les coses que hem de fer durant el dia) que siguin negatius.
3/ Una bona dutxa o un bon rentat amb alegria (si pot ser, amb música al costat)
4/ Un bon esmorzar que sigui energètic (50% d’hidrats de carboni) amb una infusió o un cafè no gaire fort, mentre continua sonant la música.
5/ Si hi ha nens pel mig: va molt bé estimular-los amb una actitud juganera (el primer dia que ho feu, els nens es pensaran que us heu tornat bojos i riuran esmaperduts) i fer-los anar rapidets de cara al cole.
6/ Anar a la feina tot pensant que tenim coses interessants a fer i que podrem establir relacions amb els companys que poden ser gratificants (res de pensar ni un segon en els problemes que hem pogut tenir amb ells). Si anem sols en cotxe, podem cantar i riure.
7/ Fer la feina durant el dia cercant no entrar en “jocs negatius” amb ningú (encara que hi siguem convidats). Res de criticar, discutir o cridar. Per a això, el que hem de fer és saber dir que no als altres en allò que no ens vagi bé de les seves actitud. És molt important.
8/ Alimentar-nos correctament durant els àpats.
9/ Mantenir la connexió amb un mateix durant tot el dia.
10/ Descansar quan estiguem cansats (vàries vegades al dia, si cal)
11/ Anar a dormir d’hora.

En fi, són les meves “receptes” redactades per a aquesta ocasió (potser les podria ampliar, reduir o millorar però això ja ho faré un altre dia). Tot sigui per aconseguir una bona connexió amb un mateix i una certa pau interna que ens permeti anar per la vida trobant-li la gràcia al que ens vagi succeint.

1 comentario:

anafabiola.fernandez@colegiohermanosmarx.es dijo...

Las traducciones que se hacen al español son una mínima parte del total el texto no sé si puedo hacer algo para conseguir la traducción de todo el texto.